Кремъл заяви днес, че е доволен от темпото, с което тече разследването на самолетната катастрофа, при която загина собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, въпреки че повече от три седмици след станалото все още не са ясни причините, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пригожин беше изпаднал в немилост и беше смятан за изменник от руския президент Владимир Путин заради това, че организира неуспешен опит за бунт на 23 юни.

Два месеца по-късно ръководителят на наемниците загина заедно с главните си помощници при катастрофата с частния си самолет.

Украйна и Западът лансират версията за отмъщение от страна на Кремъл - нещо, което Москва отрича, без обаче досега да е обявила причините за катастрофата на самолета, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург.

"Определено не смятаме, че разследването е твърде бавно", каза по време на ежедневната си пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Това разследване не е просто, това не е обикновен инцидент и затова да го коментираме би било напълно преждевременно", каза говорителят.

Черните кутии на самолета бяха открити почти веднага, а падането му беше заснето, посочва АФП.

Руските следователи засега не посочват дали разглеждат версиите за убийство, технически проблем или човешка грешка и единственото разследване, започнало досега, е за нарушение на правилата за въздушна безопасност.