Кирил Десподов беше представен като ново попълнение на солунския ПАОК, съобщават медиите в южната ни съседка. Футболистът на "Лудогорец" пристигна вчера в града и мина медицински прегледи.

Според Sportal.gr и други издания българският шампион ще получи 3-3,5 млн. евро за 27-годишния нападател. Той подписа 4-годишиен договор.

За трансфер на Десподов се говори от началото на трансферния период, който в петък вечерта затвори във водещите първенства на Европа. Националът не получи официална оферта от тази част на Стария континент.

Имаше интерес от руския "Краснодар", потвърден пред медиите от самия футболист. Клубът обаче го оттегли и по-добре, тъй като руските отбори са с изолация от УЕФА заради войната в Украйна.

В последните дни се заговори, че нападателят е желан от "Олимпиакос" и от турски тимове. В крайна сметка той ще играе в Гърция, но за ПАОК, който има много и предани фенове, а този сезон ще играе в Лигата на конференциите. Сред съперниците му е отстранилия "Левски" отбор на "Айнтрахт".

А ПАОК не се намира в най-доброто си състояние, снощи загуби от ОФИ (Крит) с 0:1 в местното първенство и поражението се приема доста болезнено от привържениците на "черно-белите". Те могат да са и много опасни, както за своите, така и за опонентите.

През сезон 2015-2016 за ПАОК игра Димитър Бербатов. Той бе посрещнат царски в Солун, но не оправда очакванията и бързо напусна.

"Кирил е тук" - ефектно представяне в крубния сайт и социалните мрежи

Новият отбор на българина ПАОК (Солун) публикува видео в официалния си профил в социалната мрежа Туитър, обявявайки трансфера му с думите "Кирил е тук".

Той ще носи екипа с номер 77.

"След интензивни преговори с гръцкия ПАОК, клубът постигна договорка за изходящия трансфер на Кирил Десподов. Двата клуба финализираха преговорите по сделката в неделя, като Десподов пътува за Солун, където премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, след което подписа своя договор. Интерес към Кирил проявиха редица клубове от различни държави, но в крайна сметка най-доброто предложение бе именно от тима от Солун", обявиха от "Лудогорец" на клубната си уебстраница.

"Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което постигнахме заедно през последните три години. Искам да благодаря и на феновете за подкрепата, която ми дадоха. Пожелавам на клуба отново да стане шампион и да играе силно в евротурнирите. Ще следя внимателно представянето му", коментира Десподов.