Украински дрон успешно е ударил завод за производство на електроника за ракети в Люберци (Московска област), съобщи "Украинска правда", позовавайки се на военното министерство на страната.

Кметът на Москва Сергей Собянин, че дронът е свален и няма щети и жертви. Това не е вярно, твърди анонимен източник на изданието. Цехът на научно-производственото предприятие "Томилински Електроник Плант" в града продължава да гори.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт обяви и за свалени два други украински дрона до град Курчатов.

Люберци, известен и като града на популярната руска рок група "Любе", е едва на 20-ина километра от руската столица.

Редица украински медии и канали в Telegram, след съобщения за дрон, свален в Люберци, публикуваха видео на пожар, за който се твърди, че е избухнал в югозападната част на Москва. 

В началото на август медиите съобщиха, че през юли Русия и окупираният Крим са били атакувани 16 пъти от дронове. Ударите са нанесени включително и по столицата. В нощта на 30 август шест региона на Русия, както и окупираният Крим, бяха подложени на атаки с дронове, бе ударено и военно летище в Псков. Според британското разузнаване това е най-голямата атака с дронове срещу Руската федерация от началото на войната.

Руското министерство на отбраната реагира на появата на дронове в Калужка, Рязанска и Московска област, но не коментира случилото се в Псков.