"Аякс" набързо приключи "Лудогорец" в спора между двата тима в плейофа на Лига Европа. Макар и далеч от най-добрите си дни, грандът от Амстердам спечели с 4:1 в Разград и чака спокойно реванша.

При очертаващото се отпадане, българският шампион ще попадне поне в групите на Лигата на конференциите, а "Аякс" вече се настройва за ЛЕ.

Халфът Мохамед Кудус, който е пред трансфер в "Уест Хем" за близо 40 милиона паунда, реализира хеттрик с попадения в 16-ата (с помощта на рикошет), 18-ата и 50-ата, когато направи 4:0. Брайън Броби порази целта с глава в 40-ата, когато всичко свърши.

Заради преговорите между "Уест Хем" и "Аякс" Кудус - една от последните звезди на младия тим, бе под въпрос до последно дали изобщо ще излезе на терена. Това може да се окаже последен или предпоследен мач за амстердамския гранд за него.

"Лудогорец" направи няколко пропуска, като можеше да вкара и повече от един гол и да накаже тоталното отпускане на съперника. В 70-ата Оливие Вердон вкара почетно от дузпа. Пропуски направиха Руан Крус, Спас Делев и Педро Нереси. Първият можеше да намали малко след антракта.

"Аякс" пък се размина с пети гол, включително в самия край, когато Аслак фон Витри изчисти топката пред голлинията. Но няма как да не е доволен и от този резултат.

А по-рано поне "Левски" записа добър резултат - 1:1 срещу "Айнтрахт".