Бразилецът Неймар ще стане поредната звезда в саудитската Про лига, предават световните агенции. В близките часове се очаква той да се присъедини към "Ал Хилал", който вече е запазил медицински преглед и готви представяне.

Клубът се разбра с "Пари Сен Жермен" и с представителите на Неймар, асът ще взема огромна заплата по силата на договор за две години.

Според Би Би Си един от водещите саудитски клубове ще плати 90 милиона евро на ПСЖ. А Ней ще забогатее с около 300 млн. евро за 24 месеца. Досега той получаваше по около 25 млн. на сезон в Париж.

През 2017 г. "Пари Сен Жермен" плати откупната сума в клауза в договора на звездата с "Барселона" - 222 млн. евро. Това и до днес е световен рекорд.

В последните часове се чакаше последната дума на футболиста, но той нямаше голям избор, тъй като нито един голям клуб в Европа не беше склонен да го вземе, а поне към момента не бе налице интерес и от Мейджър лигата на САЩ.

"Ал Хилал" опита да привлече Лео Меси, но аржентинецът отказа и замина за Маями.

В същото време Килиан Мбапе беше върнат в първия отбор на "Пари Сен Жермен", след като през цялата лятна подготовка тренира с играчи, на които се търсят клубове, а не под ръководството на Луис Енрике.

Твърди се, че нападателят е реабилитиран, тъй като се е разбрал с боса Насер ал Хелайфи да подпише нов договор за поне още една година. Така през 2024-та, дори ако реши да отиде в "Реал" (Мадрид) - нещо, което се смята за сигурно, това ще стане с трансферна сума.

Мбапе изгледа от ложата на "Парк де Пренс" равенството 0:0 с "Лориен" на старта на новото първенство в Лига 1. Той бе в компанията на съотборника си в националния тим на Франция Усман Дембеле, взет от "Барселона".

ПСЖ обяви Килиан за продан, но не успява да намери кандидат за много пари и само един сезон. Той пък отказа да си тръгне - имаше щедра оферта от Саудитска Арабия, така клубът бе изправен пред угрозата Мбапе да не играе цял сезон, а да взема огромната си заплата.

С Неймар всичко стана много по-лесно и бързо, след като и двете страни дадоха да се разбере, че искат раздяла.