Покрай историята с Аркадий Волож, руски милиардер и основател на "руския Google" - Яндекс, който за по-сигурно живее в Израел и оттам днес заклейми войната, припомняме и нещо друго:

"През май "Медуза" писа, че руският президент Владимир Путин се е съгласил на сделка за подялбата на "Яндекс". Предполагаше се, че компанията ще бъде разделена между милиардерите Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Вагит Алекперов и държавната банка ВТБ".

Наистина ли нашата черга народи най-добре живее с "икономика на батюшката" - който е там някъде, нависокото, той е умен, знае повече и само сочи с пръстче кой да живее, кой да умре, кой да придобива и кой не?

В този ред на мисли - учудващо ли е, че ние пък си обичаме кмета на Генерал Тошево. Ако това да те разследва Европейската прокуратура и да прибегне дори до арест, някъде по света изглежда позорен факт, вчера Валентин Димитров бе посрещнат като национален герой. Днес го защитават и от Сдружението на общините. Нищо чудно и орден да му дадат или да стане премиер някой ден.

А сега Европейската прокуратура - която, меко казано, започна колебливо у нас, влиза в корупционното блато Национална компания "Железопътна инфраструктура". Е, там е известно, че проектите са от ранга на 500 млн. лв. и че нито един не е спечелен от "не-който трябва". Да видим...

Като говорим за инфраструктура - оказа се, че управляващите сега установиха, че отместването на МОЧА  няма да е проста работа. Ще е времеемко и експертоемко. Как пък не ги съобразяват тия неща, когато обещават...

Безспорно сред ценните неща от деня, които може да прочетете в Клуб Z, са съветите на адвокат Силвия Петкова - как да се държим на фона на променените законови положения за водачи, употребили алкохол или наркотици, както и за отнемането на автомобилите им.