Заподозреният за двойното убийство в село Лозен е убил друго момиче преди година. Това съобщава Нова тв, цитирайки свои източници в разследването. Информацията е потвърдена и от жители на Лозен.

Става дума за момиче, с което Чавдар Бояджиев имал интимни отношения и което по време на полов акт удушил с колана си. Сам се обадил на полицията и направил самопризнания.

Пред бТВ Станислав Сираков от селото разказва, че става въпрос за негова братовчедка.

"Има самопризнания в съда. Година и половина се води досъдебно производства", добавя той.

Първоначално тогава мъжът бил задържан с прокурорска мярка за 72 часа. След това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи, а докато излязат, Чавдар Бояджиев вече е заподозрян и за двойното убийство.

Тази сутрин медии съобщиха, че в района на софийското село Лозен са намерени трупове на момиче и мъж.

Първо МВР, а после и прокуратурата потвърдиха, че се касае за убийство и че има задържан.

Според източници на БНТ момичето е на 18 години и вчера е било обявено за изчезнало. Според БНР другото тяло е на млад мъж на 27 години. И двамата са намерени в землището на Лозен.

Задържаният е мъж на 34 години от София. БНР съобщи първоначално, че по непотвърдена информация той е познат на органите на реда.

Бил е спрян на път между Айтос и Бургас, а у него е намерен и боен пистолет.

Според бТВ извършителят е имал връзка с момичето, но се е познавал и с момчето. Жертвите вероятно са убити на различни места – в Лозен и в София, информира телевизията.

Според Нова тв момичето е бивша приятелка на заподозрения, а момчето - негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и поискал от тях пари. Отказали му. След което заподозреният последователно ги застрелял.

Ето и официалното съобщение на прокуратурата, разпространено около обед:

Софийска градска прокуратура ръководи разследване за извършено двойно убийство

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.   

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.