Дошло е време за решения и за спасение на България, народа и на достойнството му.

Това обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова на традиционния 132-ри събор на Бузлуджа. 

Според нея България може да бъде спасена, разбира се, от БСП.

"Ние сме партията, която е отговорна за държава и народ. Имаме нужда от съюзник, защото срещу нас са изправени големи сили. Нашият съюзник е българският народ", разясни Нинова.

Според нея за последната една година се е случила „подмяна на битката ни за промяна“ на модела на ГЕРБ, „случи се измама, спрямо тези, които повярваха в новите млади сили на промяната“. 

„За една година лодката до Росенец, която акостираше там срещу корупцията, стана знаме на корупцията и предаде хиляди хора, повярвали във волята ни за промяна“, продължи Нинова.

Тя обяви БСП за единствената алтернатива на управлението. 

„За тази една година арогантността, наглостта, предателството, родоотстъпничеството стигнаха дотам, че решиха да предадат и продадат националния празник на България, националното достойнство на България, националните символи на България“, направи Нинова преход към актуалната тема за датата на националния празник.

"Посегнаха и на най-святото..."

„Посегнаха и на най-святото за българския народ – неговите символи, символите на свободата. И каквото и да ни говорите, имало е Руско-турска освободителна война, и ето тук, зад нас, има един връх - Шипка и има един празник - 3 март. И не ни карайте да противопоставяме Кирил и Методий, нашето достойнство, нашата азбука и нашия принос към световната култура, на нашия ден на освобождението. Няма да ни разделите и по този начин“, повтори известната си вече теза и пред симпатизантите си.

„Ние сме за защита на българския национален интерес и недопускане на такава промяна в Конституцията, която да смени националния ни празник, която да въведе двойно гражданство за народни представители, министри, която да заличи българската памет. Това са най-важните ни послания. Нашата битка е за социална държава, за справедливост и равни възможности за всички“, обясни Нинова. 

Нинова не поиска да разисква по-подробно темата за местните избори. Обяви само, че „БСП е готова за местните избори. Мобилизация има, дух има. Ние отиваме на тези избори с настроение за победа“.