"В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на летния сезон. Ресторантьорският бизнес е част от този продукт, в който е съсредоточен труда на много хора и трябва да се представи общата цел както за бизнеса, така и за държавата по най-добрия начин".

Това мнение изрази министърката на туризма Зарица Динкова пред бТВ. Тя посочи, че няма за какво да си подаде оставката.

"Аз съм министър на доста разнообразен сектор с доста разнообразни интереси, но всичко това трябва да го използваме, за да сме по-успешни и да привличаме качествени клиенти. Министърът не подава оставка заради това, че е защити интересите на потребителите", аргументира се Динкова.

Динкова уточни, че като министър балансира между бизнеса и потребителите.

"България има доста голям потенциал в сферата на туризма и има много какво да предложи за спа туризма и за културния туризъм", добави туристическата министърка.

Тя увери, че работи добре и с туристическия бранш като обсъждат как да се рекламира българското Черноморие. Водата на Черно море е чиста, увери министърката на туризма, която отчете, че и сега има ръст на туристите. Тя подчерта, че ще работи за по-добра реклама и за по-голяма конкурентност в процеса. Динкова очаква и ръст на туристите през октомври месец. Тя отказа да коментира скъпите цени по морето на цените на сладоледите и пържолите за 650 лева, но добави, че лично тя не би платила 15 лева за топка сладолед.