"Вагнер" е мъртва. И Путин я уби. Това разкриха четирима източници с близки връзки във "Вагнер" и Кремъл. Украинците също не се справиха зле - 22 000 "вагнеровци" от 78 000 са загинали от началото на войната досега.

"Зърнената сделка" също е в историята - Русия и Украйна обявиха, че ще смятат за вражески всички кораби, които плават към и влизат в черноморските пристанища на другата страна.

Висшият съдебен съвет заплашва влизането ни в Шенген, обяви Христо Иванов. Причината - вече втора седмица Прокурорската колегия на ВСС отказва да назначи избраната за адхок прокурор по сигнал срещу Борислав Сарафов, който в момента изпълнява функциите на обвинител номер едно - съдия Даниела Талева.

Спомняте ли си младежите, които бяха бити зад колоните на МС по време на протестите през лятото на 2020 г.? Всъщност те се правили на "света вода" и на жертви, за да получат пари. Ако не вярвате, питайте полицията.

Сериозен конфликт се завихри между Стокхолм и Багдад. Защо се стигна до това Ирак да гони шведския посланик - може да прочетете в долния линк.