Заплашителното съобщение, изпратено от млад мъж от Пазарджик до военния министър Тодор Тагарев, е съдържало думите:

"Ще мреш като куче, предател. "Слава Украйна" ли? Като куче, без история, ще мреш. Нов Народен съд идва и ако мислиш, че ще се отървеш, жестоко си се излъгал."

Това е написал Григор Димов на Тагарев, твърди Нова тв.

Медията съобщава, че на 4 юли 39-годишният Димов изпратил заплашителното съобщение в социалните мрежи. Димов изпратил общо две съобщения до министъра, като изтрил едното.

В профилите на почитатели на "Възраждане" се лее вълна в защита на санитаря от болницата в Пазарджик.

На тях обаче се показва само по-"миролюбивото" съобщение.

Днес Софийският районен съд пусна Димов с най-леката мярка "подписка".

Мъжът обясни, че не е имал намерение да убива Тагарев, а е искал да изрази позицията на гражданите, които не са съгласни с военния министър. В съдебната зала беше цитирана и самата закана, в която се говори за предателство и "нов Народен съд".

Стана ясно и че Тодор Тагарев се ядосал и е подал сигнал в МВР.  В обясненията си министърът на отбраната казал, че и друг път е получавал подобни съобщения, цитира го БНР.

Димов излиза на свобода, защото, според съда, няма опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Мъжът е писал съобщения и до депутатите Бойко Борисов и Делян Добрев, както и до столичния кмет Йорданка Фандъкова, но не стана ясно какво е било съдържанието им.