"Сакраменто Кингс" за първи път обяви официално привличането на Александър Везенков. "Добре дошъл в Сакраменто, Саша Везенков", гласи публикацията, придружена с колаж не в един, а в два поста във Фейсбук. 

По-рано това лято Везенков подписа 3-годишен договор с "кралете" на стойност 20 милиона долара. В края на годината се очаква той да стане вторият българин в Националната баскетболна асоциация след Георги Глушков (1985-1986 г.).

Новият му тим има амбицията да стигне максимално далеч в битката за титлата, след като в изминалия сезон игра в плейофите.

Везенков стана шампион на Гърция с "Олимпиакос" и вицешампион на Евролигата след драматично загубен финал от "Реал" (Мадрид) в Каунас. В изминалия сезон той стана №1 в Европа (MVP), най-добър реализатор и заслужи още един куп отличия.

През 2017 г. той беше избран в драфта на НБА от "Бруклин Нетс", а след това правата му минаха през "Кливланд Кавалиърс". "Кингс" ги придоби с размяна през м.г., след което започна да наблюдава българина. В Стария свят той е обличал екипите също на "Арис" (Солун) и "Барселона".

Александър вече бе в Калифорния за няколко дни, като гледа мачове от лятната лига на НБА и се запозна с някои от шефовете и новите си съотборници. От дни той е в България, като се готви индивидуално в Ботевград. Среща се с много хора, като имаше визита при премиера Николай Денков.

Вчера националният отбор за момчета до 16-годишна възраст разговаря с голямата звезда на българския баскетбол и се снима с него. Той допълнително ги мотивира за предстоящото Европейското първенство. 

След това играчите на Стойо Чолаков отново победиха Ирландия в контрола - 98:52.