Китната някога Каварна, която в летните месеци събираше десетки хиляди рокаджии, хипари, мотористи и пр., продължава да тегли само "къси клечки".

Така например до неотдавна срещу любимия Камен бряг имаше пейка, на която трябваше да седи Джон Лоутън. Ама седеше само пейката, без Джон Лоутън. Фигурата на певеца, който приживе обичаше градчето, бе демонтирана. Неотдавна все пак се "появи".

Както Клуб Z писа, няма кой да поддържа санираните блокове с изрисувани пана на известни рокзвезди, посетили града. Общината губи десетки дела - предимно за актове срещу уж незаконно строителство.

Само преди дни пък жители на града, водени от Цонко Цонев, направиха флашмоб - протестно пресичане на пешеходна пътека. Това бе в знак на протест, че бе закрит транспортът до морския бряг (който тук е на около 3 км от центъра, б.р.).

Новият анти-хит е - както ни уведомиха гости на града - че липсват камбани от монумента на адмирал Ушаков.

Мястото край Калиакра е знаково за каварненци и за гостите на града.

В присъствието на вицепрезидента (тогава) Ангел Марин, посланици и пр. Архитектурно-мемориалният комплекс е открит на 25 септември 2011 г. Освен самия адмирал, който води битка за тези територии, на фона на красивото море край нос Калиакра, има 18 камбани - всяка с изписано име на един от бойните му кораби.

По-точно - имаше... На кадрите се вижда, че поне 3 от камбаните - предоставени като подарък от Руската православна църква, от Санкт-Петербург, са "отлипсали". С оглед на материала им - от мед, не е трудно да се предположи в каква посока са "поели".

От местния музей знаят за случая, МВР също работи.