Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 28.01.2015 г. в продължение на 30-40 минути Тодор Караиванов (шеф на митницата в Свиленград, б.р.) е получил два подкупа - първия в размер на 600 лв., втория в размер на 600 евро... След получаване на втория подкуп, началникът на митницата е задържан на местопрестъплението. При задържането същият е оказал съпротива.

Това гласи официалното събощение на прокуратурата, която разпространи подробности около задърането на митничар № 1 на югоизточния град.

На 26 януари Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу Караиванов за престъплението „подкуп”. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

Освен че са рапитани много свидетели, от държавното обвинение са поискали и получили от Окръжен съд – Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване.

При претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата са открити освен споменатите 600 лв. и над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити други 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

 

Ключови думи

Коментари

Честни сини очи. Гледайте сега как ще го оправдаят.

ROCKY

Какъв симпатяга!Има си многобройни приятели,които точно сега са му услужили с парички назаем.Сигурно има належащи нужди,които с мизерната заплата на митнически началник не може да удовлетвори!А иначе е много трудолюбив!Занесъл си е в къщи документи за обработване,тъй като не му стига работния ден!И вместо награда за старанието-арест!Но тази несправедливост скоро ще бъде поправена!Нашата правораздавателна система е доказала многократно колко е СПРАВЕДЛИВА!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.