Ето ги черните, които виждате - така не може да продължава, време е да се събудим... Ето тия черни, които виждате... Време е да се разправим с тези черните... Време е да вземем мерки...  

Това са някои от фразите, заради които днес в Софийския районен съд (СРС) стартира дело за подбуждане на етническа и расова омраза срещу Бисер Миланов-Петното. Според обвинението той е съучастник и помагач на основния обвиняем - Цветан Бонев (25 г.), който често се движи с него и е сочен за негова дясна ръка.

На 2 ноември 2013 г., ден след като в София бе намушкана с нож младата продавачка Виктория Христова, пред джамията „Баня башъ“ обикалял черен джип „Ауди Q7“, от който по мегафон се чували призиви, че е „време да се разправиме с тези черните“. Те били чути от стотици хора. Според обвинението Бонев крещял по мегафона обидните и приканващи към саморазправа фрази, а Миланов го подпомагал, возейки го, и така бил чут от още повече хора.

При старта на делото настана смут, защото прокурорът по погрешка прочете всичките твърдения с думата „чернилките“, а защитата държеше да се уточни, че точният израз е бил „черните“.

Защитникът на Цветан Бонев опита да поиска и отвод на съдийката Христина Гарванска за това, че през 2011 г. го е глобявала по съвсем друго дело, но тя отказа да се отведе.
След това адвокат Тончев пък изтъкна, че едва днес е упълномощен от Бонев и нямал време да се запознае с обвиненията срещу него. Съдийката обаче счете, че делото е представено на клиента му през юни 2014 г. и оттогава е имал време да си осдигури адекватен защитник. Тя му даде един час, за да го изтече, но процесът продължи.

По съда бяха извикани да свидетелстват цели 8 полицаи от СДВР, които същия ден са правели активни проверки на „афроамериканци“ (?!, б.р) в района и са станали свидетели на призивите. Освен това се явиха две вещи лица и 10-ина здравеняци, поддържници на Бисер Миланов. Председателката на състава, каза, че ще разпита всички тези свидетели, а няма да ги разкарва втори път, каквото ще да става.
Процесът продължава с разпити.

Срещу Петното в СРС тече и друго дело – за това, че през лятото на 2013 г. по време на палатковия лагер до Народното събрание е заплашвал, че „ще отреже бавно и мъчително главата“ на протестърката Боряна Георгиева.