Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатите от икономическата комисия отказаха да приемат промени в закона за здравето, с които се либерализира режимът за пушене на закрити места. Промените бяха предложени от "Атака", но бяха подкрепени единствено от БСП. При гласуването 3-ма бяха "за", 11 "против, а 4-ма се въздържаха.

"Ако нещо заслужава дебат това не са промените, прелдожени от "Атака", а как да се подобри контрола за спазването на забраната". Това каза депутатът от Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров. Според Корнелия Нинова (БСП), забраната за пушене в заведения не е изпълнила целите си да намали пушачите у нас. "Количеството продадени цигари се увеличава. Трябва да направим промени", убедена е Нинова. Румен Христов (РБ) й отговори, че целта на забраната е да предпази подрастващите от вредния навик, а не да отказва от цигарите закоравели пушачи.

"Не съм пушач, но винаги бягаме първи пред вятъра. Не виждам с какво са по-загубени от нас австрийци, белгийци... По едно време щяхме да оправяме ъгъла на краставицата само защото имаше европейска директива за това. Забраната за пушене е грешка, която трудно ще поправим". Това заяви шефът на икономическата комисия Петър Кънев (БСП). "В нашата група взехме странното решение да гласуваме по съвест, като че ли депутатите имат съвест", каза още Кънев, заявявайки, че той лично ще подкрепи промените в закона.

Представители на различни фирми и организации на собственици и управители на заведения за пореден път изразиха мнение, че пълната забрана за пушене на закрито трябва да отпадне.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.