Двама войници са убити, а един е ранен днес при стрелба на полигон на японската армия в префектура Гифу, централна Япония, а заподозреният извършител бързо е бил арестуван, предаде Франс прес.

„По време на учение с бойни боеприпаси като част от обучението на новобранци, кандидат за Силите за самоотбрана простреля трима души“, се казва в изявление на японските сухопътни Сили за самоотбрана.

Двама от тримата пострадали са откарани в болница в безсъзнание и са починали от получените наранявания. Трети пострадал е в стабилно състояние и животът му е вън от опасност.

Според местната полиция, интервюирана от АФП, заподозреният стрелец е 18-годишен войник, който е арестуван на място от други войници.

Той е стрелял с "намерение да убие", добави полицията.

Жертвите са мъж на около 50 години и двама мъже на около 20 години, според японската обществена телевизия Ен Ейч Кей.

Кадри от въздуха, излъчени от електронната медия, показват войници и цивилни, събрани около кола на спешна помощ, и полиция, която блокира близките пътища.

Местен жител каза за телевизионния канал, че е видял няколко спасителни превозни средства да пристигат с висока скорост в района около 9:30 сутринта местно време (0030 по Гринуич), но не е чул нищо преди това, съобщава БТА.

Полигонът, където е станал инцидентът, е закрит обект на площ от повече от 65 000 квадратни метра. Той се управлява от японските Сили за самоотбрана, които всъщност съставляват армията на страната, уточнява АФП.