Бившият служебен премиер Гълъб Донев отрече обвиненията на настоящия редовен премиер Николай Денков, че е организирал "саботаж", като е освободил заместник-министрите.

Той изтъкна, че това е нормална практика, тъй като тези министри са част от политическите кабинети, които си отиват заедно с министрите.

"Голяма част от тях поискаха да бъдат освободени. Това е един нормален процес", каза Донев.

И обясни, че определени зам.-министри - в МВнР, в правосъдието - все пак са останали.

"Това е нормалната логика, всеки един идва със своите политически кабинет. Зам.-министрите са там. Всички, които са пожелали да останат, са останали.

Не мога да си обясня, че двете най-големи политически коалиции нямат кадри за втория ешелон във властта. С встъпването трябва да имат готови зам.-министри. Аз назначих в първия ден. Това са хора, които са доказани експерти. Изключителни експерти".

Това каза Донев. Той отрече и твърденията, че в последните три дни на неговия кабинет са раздадени 4 млрд. лв. на пътностроителните фирми "по схемите на ГЕРБ".

"Няма никакви преведени пари на пътно строителните фирми. За пръви път служебното правителство провежда обществени поръчки по пътното строителство. Това се прави за първи път. Няма нито един подписан договор, нито един лев преведен", каза Донев.

И допълни, че за цялото му управление са дадени 700 млн. лв. на пътните фирми. Донев отрече и твърденията на БСП, че правителството му е изхарчило 4 млрд. лв. от фискалния резерв.

"В момента фискалният резерв е 10 млрд. 200 млн. лв. В изключително добро състояние. Много над законово изискуемите нива", каза Донев.

И заяви, че не се страхува от ревизия, защото не е имало нито един корупционен скандал.

По повод назначването на Румен Спецов за шеф на НАП Донев попита "къде е приемствеността тук", изразявайки и недоволство от това, че новите управници не са се доверили на "експертизата" на досегашния началник на приходната агенция.