Христо Стоичков се похвали със среща с унгарския премиер Виктор Орбан снощи, малко преди финала на турнира Лига Европа между "Севиля" и "Рома". Испанският тим спечели с дузпи, а Будапеща бе домакин на двубоя.

Камата бе сред скъпите гости на стадион "Пушкаш арена", а във вторник топло бе посрещнат от треньора на "Рома" Жозе Моуриньо и от бившия играч на "Барселона" Иван Ракитич ("Севиля") по време тренировките на двата тима.

"Три часа преди големия финал AS Roma – Sevilla FC се срещнах с Виктор Орбан! Може би най-обичащият спорта и футбола премиер! Поздравих го за страхотните стадиони, които Унгария направи. И за факта, че два от най-добрите отбора в Европа днес са му на гости! И не на последно място – честит юбилей, Orbán Viktor!", пише в официалния профил на Камата във Фейсбук.

Вчера, 31 май, Виктор Орбан навърши 60 години. Премиерът даде прием през деня, а вечерта бе стадиона на рождения си ден, плътно до шефа на УЕФА Александър Чеферин и други популярни личности, бивши футболисти най-вече.

Орбан наистина е футболен фен и много запален привърженик на отбора "МОЛ Види" (Фехервар). По тази линия той бе в ложата на стадиона в Разград за мач на тима срещу "Лудогорец" в евротурнирите. 

А Христо Стоичков бе гост на унгарски футболен форум и говори за своята визия за бъдещето на най-популярната игра.