Волейболистът Любо Ганев реши да дава обяснения дали е бил агент на ДС, каквато информация официално беше публикувана от Комисията по досиетата, гол до кръста и легнал. Той се включи по скайп по Би Ти Ви и обясни, че е в Малайзия, където бил на почивка и се връщал от басейн. "Така ме хванахте. Първо съм гол, на почивка съм", каза той.

Според доста разпокъсаните обяснения на Ганев стана ясно, че през 1987 г., когато според досието му е бил вербуван, е бил на 22 години. "Аз съм бил на 22 години. Какъв агент мога да бъда на 22 години?"

Освен това бил и много висок и не ставал за агент във Военното контраразузване, както пише в картона му.  "Отдалече ще ме видят другите. Весела е тази работа", разясни волейболистът. 

Той приведе и друг "необорим" аргумент. "В телефона си имам 4000 контакта. Но няма име Александър Александров (името на човека от ДС, който го е вербувал според данните от картона- б. р.) ".

"Какво значи агент? Убивал ли съм, какво?", продължи да се възмущава от легнало положение Ганев.

Той добави, че през 1987 г. е имал чин лейтенант в ЦСКА, вземал е по 500-600 лв. като заплати и премии, но "никога никой не е идвал да казва нещо да правя и да ни вербува".