"Манчестър Сити" отнесе "Реал" (Мадрид) в полуфинал на Шампионската лига - 4:0 (1:1 в първия мач на "Бернабеу"). Тимът на Пеп Гуардиола не само свали "белите" от трона, а и получи шанс да вземе "купата с големите уши" за първи път в своята история.

На 10 юни "Сити" ще спори на финала в Истанбул срещу "Интер" (Милано). В неделя "гражданите" могат да подпечатат поредна титла на Висшата лига при победа над "Челси", а им предстои и пряк сблъсък за трофея за Купата на Футболната асоциация, така са напът да постигнат "требъл".

Гуардиола пък има шанс да стане шампион на Европа и с втори отбор след "Барселона", след като пропусна да направи това с "Байерн".

"Сити" буквално скри топката на "Реал", който изигра един от най-слабите си мачове в Европа в последните години. "Небесносините" взеха реванш за отпадането си през миналата година на същата фаза.

Тибо Куртоа по чудо се намеси при два опита на Ерлинг Холанд в началото, но нямаше какво да направи в 23-тата, когато Кевин де Бройне изведе на чиста позиция Бернардо Силва и последният опъна мрежата на гостите - 1:0. В тези минути грандът от Мадрид едва минаваше центъра.

"Реал" отвърна с удар в гредата на Тони Кроос с далечен шут в 35-ата, но още в 37-ата бе попарен с нов гол на Силва - 2:0.

До края на полувремето "лос меренгес" избегнаха унижение. Домакините контролираха двубоя и след почивката, а "Реал" не стигна до почти нищо съществено пред вратата на своя съперник.

В 76-ата Едер Милитао, странно предпочетен в центъра на защитата пред игралия силно в първата среща Антонио Рюдигер, си вкара антогол про центриране. В добавеното време Хулиан Алварес оформи крайното 4:0.

"Сити" е абсолютен фаворит срещу "Интер" на финала.