Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Подписка против тричането на кучета в село Бродилово, община Царево, започнаха природозащитници. Ритуалът е забранен, но опитите за извършването му продължават, съобщава БНР. 

С подписката се иска жителите на селото да бъдат предупредени да не устройват нелегалното зрелище. Тя е адресирана до кмета на Царево и окръжната прокуратура в Бургас. До момента петицията е подкрепена от над 2400 души от цялата страна. В нея се припомня, че през 2011 г. ритуалът, в който кучета се връзват на въже и се въртят над река, бе инкриминиран, забрани го и Националната ветеринарно-медицинска служба. 

Тричането по традиция се изпълнява в края на февруари. Винаги около датата на провеждането му в селото има напрежение между местни хора, които не искат да се откажат от ритуала и природозащитници. 

Подписите се събират до 4 февруари във ветеринарни клиники и зоомагазини в Бургас. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.