Тежка катастрофа тази нощ в София. Млад шофьор помете двама пешеходци, които загинаха на място. Сигналът за инцидента е подаден в 00:15 часа. Той е станал в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“, съобщиха от МВР. Загиналите са мъж на 23 години и млада жена.

По информация на полицията от ул. „Мелник“ към булеварда се движел лек автомобил, със софийска регистрация. На пешеходна пътека в района на кръстовището настъпва пътен инцидент с пресичащи от ляво на дясно двама души – жена и мъж, които са загинали. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб вдясно, по посока на движението.

По първоначални данни около полунощ млад шофьор не е спрял на стоп палка и е започнала гонка с полицията. Малко преди пешеходния светофар младият шофьор помита двамата пешеходци. По-късно от полицията отрекоха да е имало гонка.

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора, причинил произшествието, са отрицателни.

Водачът е на 19 години с книжка от три месеца.

При катастрофа снощи в столицата са загинали двама души, съобщиха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ – София. Сигналът за пътния инцидент е получен в Центъра в 00:23 часа. Веднага на място са изпратени две линейки. На място са установени починал мъж на 23 години и починало момиче на видима възраст около 19 години. И двамата са били пешеходци. Шофьорът на автомобила от катастрофата няма наранявания, уточняват от ЦСПМ.