Красимир Балъков ще е новият старши треньор на борещия се за оцеляване в Първа лига "Септември" (София), съобщи клубът. Той ще бъде представен официално утре на мястото на Светослав Петров, с който столичният отбор се раздели по "взаимно съгласие" след серия от слаби резултати.

Снощи Петров води тима за последно - при загубата от "Левски" с 0:2 на "Герена", като пред "Диема спорт" загатна за "предстоящо решение" и разговор с шефовете на клуба.

"Септември" допусна шест поредни загуби в Първа лига, като за последно в шампионата победи Ботев (Пловдив) с 2:1 на 10 март. Тимът е на 13-о място с 22 точки, но само на 2 т. зад предпоследния в класирането "Хебър" (Пазадржик). Явно раздялата с Петров е решена още снощи.

"Да, така е. Разделихме сме със Светльо като приятели. Ще представим Краси Балъков утре по обяд, разбрахме се с него. На представянето той ще отговори на всички въпроси и ще представи екипа, с който ще работи. Смятаме, че така е най-правилно", коментира за БТА спортният директор на Септември Кристиян Добрев.

57-годишният Красимир Балъков за последно беше старши треньор на ЦСКА 1948 през сезон 2020/2021. Легендарният футболист е водил още националния отбор на България, "Етър", "Литекс" и "Черноморец" (Бургас) в страната.

Той беше старши треньор на германския "Кайзерслаутерн" за кратко, на хърватския "Хайдук" (Сплит), както и на швейцарските "Санкт Гален" и "Грасхопър". Работеше и като помощник-треньор на "Щутгарт".