Разчетите на украинската противовъздушна отбрана свалиха 15 от 18 ракети, изстреляни от руските сили в ранните часове на днешния ден по Украйна, съобщи армията на Киев, след като цялата страна в продължение на повече от три часа беше огласена от вой на сирени за въздушна тревога, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Към 02:30 ч. руските нашественици нападнаха Украйна със самолети на стратегическата авиация", се казва в публикация в Телеграм канала на главнокомандващия украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни.

Допълва се, че 15 от изстреляните 18 ракети са били унищожени.

Общинските власти в Киев съобщиха също в Телеграм, че всички ракети, изстреляни по столицата, са свалени.

"По първоначални данни няма жертви и пострадали сред гражданското население, както и разрушения по жилищни сгради или инфраструктурата", посочи столичната администрация.

Противовъздушната отбрана се е задействала срещу руски ракети и в Киевска област, която в административно отношение е отделна област от самия град Киев, заявиха властите.

Украински медии съобщиха за взривове и в Днепропетровска и Сумска област.

През последните няколко дни Русия ожесточи ракетните си нападения срещу Украйна. Информацията за поредните взривове не може да бъде проверена чрез независим източник.