Върховната касационна прокуратура (ВКП) се е самосезирала днес по публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод приватизацията на дружествени дялове на "Международен панаир Пловдив" АД от „Пълдин туринвест“ АД.

Това съобщават от държавното обвинение. В кратък пресрилийз се казва, че прокурор от върховната прокуратура "ще извърши лична проверка, а за резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана".

Както и Клуб Z писа, Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в града от 4 април, с което магистратите решиха, че вписването на акциите на Община Варна от Международен панаир - Пловдив в капитала на "Пълдин Туринвест" АД е законосъобразно. Това съобщи Величко Родопски, зам.-кмет на Община Пловдив по "Финанси и стопански дейности".

От „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) обявиха преди два дни, че ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата:

ВКП се самосезира по твърдения в медиите за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дялове на "Международен панаир Пловдив" АД

Днес, 28.04.2023 г., Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дружествени дялове на "Международен панаир Пловдив" АД от „Пълдин туринвест“ АД.

По случая прокурор от ВКП ще извърши лична проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

За резултатите от проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана.