ЦСКА 1948 взе добър аванс в първия полуфинал за Купата на България срещу столичния "Локомотив" - 3:2 в "Надежда". Макар и на неособено високо ниво, двата съперника изиграха зрелищен сблъсък, в който головете можеха да са повече от 5.

Реваншът е на 10 май. Вчера "Лудогорец" също спечели като гост - 2:1 срещу "Черно море".

Първите три попадения паднаха само за 14 минути. Ивайло Найденов откри в 18-ата след лоша намеса на вратаря на гостите Даниел Наумов. Те реагираха бързо и резултатът не закъсня. Отбелязаха идентични попадения с удари от разстояние - в отсъствието на контузения голмайстор на Първа лига Ивайло Чочев.

В 30-ата Сидклей изравни с хубав удар, а в 32-ата Радослав Кирилов реализира за 2:1. Течеше 41-ата, когато Педриньо посрещна отбита топка пред пеналта и даде отличен аванс на ЦСКА 1948 на почивката - 3:1.

В началото на втората част едва не падна четвърти гол, домакините се отърваха по чудо и с героични намеси на вратаря си Бабукар Гайе. Малко след това Локо върна интригата с точен удар с глава на Дейвид Малембана - 2:3 в 50-ата.

Домакините получиха числово предимство в 76-ата, когато на Симеон Петров бе вдигнат втори жълт и червен картон. Натискът им до края обаче не се увенча с изравняване, имаха една наистина добра възможност.