В неделя ЦСКА-София приема "Лудогорец" в мач от 28-ия кръг на Първа лига, като този сблъсък до голяма степен ще определи позициите на двата претендента за титлата за втората фаза, предвид програмата им до края.

Вчера "червените" си върнаха първото място с две точки пред "орлите" с победа с 1:0 като гости на "Пирин" (Благоевград). Брайън Морено отбеляза единствения гол в края на първото полувреме.

Успехът в южния град е със значението на рекорд за поредни победи на чужд терен в българския футболен елит - 10. След двубоя старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич заяви, че този рекорд ще има значение само при условие, че отборът му вземе титлата.  

В същия кръг "Лудогорец" също измъкна 1:0 и отново в края - срещу "Локомотив" (София) в Разград.

В Благоевград ЦСКА-София бе по-добрият отбор преди почивката, като натискът му даде резултат в края на полувремето. След това гостите намалиха оборотите, но пиринци пропуснаха да се възползват. В самия край на мача голове можеха да паднат и в двете врати.

В последния неделен мач "Левски" изтръгна 1:0 от "Берое" на "Герена" с гол в добавеното време на Асен Чандъров, така се изравни с "Черно море" на четвъртото място - по 48 точки. Трети е ЦСКА 1948 с 57 т. - на 10 зад лидера.