България завърши на пето място в класирането по медали на европейското първенство по борба в Загреб, след като националите стигнаха до три златни отличия и сбор от 11 медала. Шампион за втора поредна година е Турция с шест златни, следвана от Азербайджан с пет, Армения с четири, Украйна с три.

България също е с три и едно сребро, както и други призови места. 

Българските национали в класическия стил пък завършиха турнира пети със 101 точки по схемата за отборно класиране в отделните категории. Победител стана отново Турция със 155 точки, а на подиума се наредиха още Азербайджан и Грузия.

Едмонд Назарян започна деня със злато в категория до 60 кг, след като победи на финала молдовеца Виктор Чобану с категоричното 13:0. Третите места останаха за Георги Тиболов от Сърбия и Нихат Мамадли от Азербайджан, който загуби срещу българския национал на осминафиналите.

Следващите две категории бяха спечелени от борци именно от Азербайджан, с което страната изпревари България в класирането по медали. Шампион на 67 кг стана Хасрат Джафаров с победа срещу грузинеца Йони Кецуриани, а минути по-късно титла на 72 кг вдигна Улви Ганизаде след труден успех срещу французина Ибрахим Гарем.

В последната категория до 97 кг Артур Алексанян надви Кирил Милов и по този начин Армения изпревари България в класирането по медали. Любопитно е, че арменците стигнаха само до пет отличия на целия шампионат, но го направиха със стил - четири златни и едно бронзово.

Сребро за Кирил Милов

Кирил Милов добави сребро към актива на българските национали по борба на Европейското първенство в Загреб, след като отстъпи на шесткратния шампион Артур Алексанян на финала на кат. до 97 кг класическия стил. 

Милов бе перфектен до финала и не изгуби нито една точка. Българският национал атакува от първата секунда и успя да стигне бързо до събаряне на съперника, за което получи две точки от съдията на тепиха. Арменският щаб обаче поиска преглед, след който бе отсъдено нарушение на Милов и точките бяха отнети.

В схватката последва партер за Алексанян, който успя да пренесе Милов два пъти за 5:0. Това бе крайният резултат в първата част, а във втората българинът също получи възможност да атакува от партер. Той обаче не стигна до повече точки и в крайна сметка спечели сребърното отличие при резултат 1:5.

Назарян-младши беше без конкуренция

Едмонд Назарян спечели по категоричен начин над молдовеца Виктор Чобану на финала в кат. до 60 кг. - 13:0.

Той влезе в схватката много агресивно и донякъде изненада съперника си. Българският национал спечели първата точка с избутване от тепиха по-малко от 20 секунди след началото и добави още една по този начин още преди партера. В него Назарян довърши съперника с пренасяне и взе категорична преднина.

Двукратният европейски шампион гледа към световното първенство в Белград, което е и първа олимпийска квалификация.