Трябва да денацифицираме балтийските страни.

Това обяви руският водещ Владимир Соловьов в предаването си по държавната телевизия "Россия 1".

Гневът на пропагандиста бе провокиран от приетата в Латвия забрана 9 май (руският Ден на победата) да се отбелязва с публични събития, митинги или протести. Рига изрично посочва, че целта на тази мярка е "да изрази солидарност с украинския народ, чийто суверенитет, независимост и териториална цялост са застрашени от руската военна агресия".

"Убеден съм, че когато денацифицираме Украйна, трябва да се заемем с балтийските страни. Може би не е нужно да изчакваме края на денацифицикацията на Украйна, защото това, което си позволяват тези нацисти (Латвия), като забраняват празнуването на 9 май...

Тоест, това е страна на реабилитирани престъпници от "СС".

Соловьов недоволства, че "германските копелета мълчат, преструвайки се, че всичко това е нормално".

"Германските и европейските правозащитници не виждат нарушенията на правата на руснаците в балтийските страни. Те не виждат възраждането на нацизма. Те не виждат нищо, защото те са спонсори на нацистките копелета.

Днес (20 април - рождения ден на Адолф Хитлер) те празнуват рождения ден на своя духовен лидер, въплъщението на всички злини, които съществуват на Земята. Не е съвпадение, че мнозина от жителите на Киев го отбелязват. И в балтийските страни навярно празнуват."

Остатъкът от монолога на Соловьов бе изцяло посветен на Германия и нейните лидери.

"Убеден съм, че мнозина в Германия тракат с токове и вдигат ръце. Не ми пука на какви се правят Шолц и Бербок. Знам, че като се приберат по домовете, те си свалят намордниците, имитиращи цивилизованост и отвратителната им нацистка същност излиза наяве.

И нека Щрак-Цимерман (Мари-Агнес Щрак-Цимерман - председателка на комисията по отбрана в Бундестага) обяснява, че "няма да има сухопътни войски на НАТО в Украйна". Лъжеш, нагла нацистка твар!"