Собственикът на "Туитър" Илон Мъск отказа да премахне публикация на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност и бивш президент на Русия Дмитрий Медведев, в което призовава Украйна да бъде изтрита от лицето на Земята.

Милиардерът отговори на туит на един от потребителите, който определи поста на бившия президент на Русия като "призив към геноцид".

"Всички новини са в една или друга степен пропаганда. Нека хората решат сами", обяви той.

Мъск посочи още, че в миналото Путин го е наричал "военен престъпник" заради помощта, която оказвал на Украйна, "така че той определено не е най-добрият ми приятел".

По-рано Мъск обяви, че "Туитър" "нито ще насърчава, нито ще ограничава" акаунтите на руски правителствени агенции.

"Ние бързо ще спрем опитите за използване на системата за измама. Цензурирането само защото другите го правят е слабост. Да позволим на нашата преса да бъде свободна, когато тяхната не е свободна, е демонстрация на сила", каза собственикът на социалната мрежа.

Публикация за "изчезването" на Украйна се появи в английския акаунт на Медведев на 8 април. В нея той пише, че Украйна "не е полезна на никого", затова и ще "изчезне". Според Медведев Европа, САЩ, Африка, Латинска Америка, Азия, Русия и дори украинските граждани не се нуждаят от Украйна.

През април "Туитър" премахна ограниченията върху акаунтите на руски държавни институции. 

Те започнаха да се появяват на видни места при заявките за търсене и в препоръките на платформата.