"Нашите избиратели искат нови избори, за да стане "Възраждане" първа политическа сила".

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на първа пресконференция на партията след вота. Според него ще е напълно нормално да има нови избори след два месеца, които ще са шести поред за малко повече от 2 години.

"Новите избори са най-хубавото нещо за България", каза още Костадинов.

И допълни:

"Единственият кабинет, който ще подкрепим, е такъв с мандат на "Възраждане". Готови сме с проектокабинет и ако ни връчат третия мандат, ние ще представим ярък и публичен кабинет, за да се види амбицията и целта на "Възраждане" да управлява България".

Според него вариантите пред първите две сили в парламента ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократича България" са два - "или да направят правителство и да ги бият избирателите, или да не направят правителство и да ги бие американското посолство".

"Обръщам се към всички останали избиратели - хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а най-хубавото е изборите да са по-чести, защото дисциплинират избраниците, показват на избирателите, че от тях зависи всичко и показват, че не може политиците да се самозабравят.

Политическата криза дава възможност за преосноваване на държавата. Имаме политическа криза заради статуквото, което унищожава българската държавност и народност, то агонизира пред очите ни", каза още Костадинов.

Той заяви, че подкрепя инициативата на "Има такъв народ" за референдум за президентска република, но че "Възраждане" са за парламентарната република.

"Възраждане е най-голямата политическа партия в България, защото другите формации преди нас са коалиции. Амбицията ни е да продължаваме да поставяме българския национален интерес пред всичко, а той изисква гражданите да имат нормални доходи и сигурност в собствената си държава, която да усещат като свой дом, а не да се усещат като гости тук", каза още Костадинов.

За пореден път той заяви, че на пресконференциите на партията ще се канят само "български медии". Такава според него е например "Пик".