"В Пловдив резултатите са добри, както и в София, и в Русе печелим. Печелим и по-голямата част от мандати извън страната, изключая, разбира се, Турция. Мисля, че това е добра новина. За жалост обаче общият ни национален вот не достатъчно висок. Може да разискваме дълго време какви са причините, всички се досещаме какви могат да бъдат те, но аз не го отчитам като добър резултат, защото беше важно да влезем като първа политическа сила."

Такава оценка даде на изборния резултат на обединението "Продължаваме промяната-Демократична България" едно от знаковите лица на ДБ Манол Пейков в ефира на БНТ. Пловдивчанинът бе поставен под номер 7 в листата, но си спечели преференции за да я размести и да влезе в следващия парламент.

Вчера Централната избирателна комисия обяви резултата при 100 процента обработени протоколи (преди повторната проверка) и той показа близо 2 на сто преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ.

Манол Пейков коментира още, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент, стабилно правителство и работещи парламентарни комисии.

Освен с издателската си дейност, той е популярен и с благотворителните каузи, които организира - в помощ на пострадалите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия. През последните седмици той организира и дарителска кампания за спасяване на родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Собствениците ѝ предлагат да я продадат на българската държава, но към момента ответни действия няма.