"Няма спасител. Спасителите сме всички ние. Приказката за неволята свърши".

С тези думи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се обърна днес към симпатизантите на "Продължаваме промяната"-"Демократична България" на заключителния концерт, с който обединението отбеляза края на предизборната си кампания - с DJ парти и 3D мапинг пред НДК.

Преди това лидерите и на двете формации и знаковите им лица, както и представители на гражданския сектор, подкрепили ПП и ДБ и оставили подписите и посланията си в "Книгата на каузите", която обиколи цяла България през изминалия месец, аргументираха един по един защо трябва да се гласува с номер 12 на парламентарния вот на 2 април.

"Всеки един глас в повече в неделя е един компромис по-малко, когато трябва да направим правителство" - посочи другият съпредседател на "Промяната" - Асен Василев.

"Често българските политици казват, че трябва да върнем българите в чужбина в България. Но първо трябва да им върнем България" - допълни съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

А другият съпредседател - председателят на ДСБ Атанас Атанасов даде заявка, че в 49-ото Народно събрание обединението ще работи за правителство, "което да води България към сърцето на Европа".

Две от популярните лица и на двете формации - Елисавета Белобрадова - известна като Летящата козила Ерато и Христо Петров - Ицо Хазарта, излязоха заедно на сцената. Белобрадова тематично - с черен кожен шлифер, с какъвто се появи наскоро на предизборна проява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като препратка от времената, в които бе главен секретар на МВР. По думите на Белобрадова - искала да реабилитира черния кожен шлифер "символ на полицейщината". Посланието на Козилата и Хазарта бе ясно - важно е кой носи дрехите - в случая, и двамата са ангажирани със социални каузи, свързани с децата.

"Всички видяхме - само няма да стане" - посочи Петров - "Ние не сме перфектни. Обикаляме от град на град да покажем, че сме нормални хора, въпреки че жена ми твърди обратното", разсмя множеството той. И призова всеки да даде малко от себе си като започне от най-малкото - да отиде да гласува в неделя: "Не се отказвайте".

Всички те призоваха за отпор на купените гласове и гласуването под строй от страх, че ще загубиш работата си, дървата за огрев или бизнесът ти ще бъде подложен на съсипващи проверки.

Преди DJ Mati, DJ Cass и DJ Groovy върху сградата на местната администрация бе прожектирана визуализация с основното послание, че ние българите можем и имаме с какво да се гордеем. Или с други думи: "Има как". 

"Цял живот слушаме как от нас нищо не зависи… Как сме малки и незначителни…Как никога и в нищо не сме първи. Хайде сега да видим как всъщност това изобщо не е вярно!"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!