„Чувам, че са приети нови програми вчера или днес, според които ще връщат нелегалните мигранти по държавите по произход, т.е. откъдето са влезли в ЕС. Те могат да влязат или през Гърция, или през България. Дори в Румъния да ги хванат, ще ги върнат в България. 90 хиляди са в Австрия - ще ги върнат на България, защото те попълват документи откъде са минали. Това ще промени демографията! Истински се плаша, ако това стане факт“.

Това обяви в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави, че ГЕРБ е за „хуманно отношение към хората, бягащи от война и влизащи легално, но тези, които са минали, благодарение на вихрещите се корупционни схеми през последните 2 години, ще задръстят центровете ни, ако ги върнат“.

„По наше време направихме така, че да не разберете за проблемите с бежанците, но сега ще ги всички ще разберете и тогава горчиво ще съжалявате за нас“, каза лидерът на ГЕРБ.

Според него България избрала пътя на „Промяната“ и хората се подвели по компроматите.

„Еконтът“ си обра парите, след като "Български пощи" с месеци не работеха, докато всички товари и доставки не отидат при неговата фирма. Дори не отиде да си сдаде министерството, директно си отлетя за Испания. Защо не се сетят тези услужливи медии да питат къде е бившият министър на транспорта? Антикорупционни фондове, институти, какво ли няма в медийното пространство, но него го няма. Така ще ги търсите и тези след 1 година, ако ги допуснете да управляват пак. Но тогава пари няма да има, сега като излязат падежите, фискалният резерв ще падне сигурно на 7-8 млрд. Първите 5 млрд. не ги бройте, това е Сребърният фонд, който не може да се пипа. А трябва да се тегли нов заем, който обаче ще се плаща от хората, които 2 години слушаха розовите мечти, фалшивата им борба с корупцията, докато изнасяха милиарди за Русия и ви обираха по 1 лев през дизела и бензина, от тока, от веригите. Колко да ви оберат още?“, попита Борисов.

Той заяви, че съвестта му е чиста, „защото когато теглеха всеки понеделник по половин милиард дълг, аз излизах и го казвах на медиите.“

„Но това не беше новина и не беше интересно. Сега милиарди левове са лихвите за дълга, който изтеглиха - работим, за да плащаме на банките, защото 2 години слушахме как са ви повишили заплатите и пенсиите. С инфлацията обаче ви взеха повишението, взеха ви го и от бензина, нафтата, газа, дървата...“, обясни бившият премиер.

Той коментира и закриването на българския клуб в Битоля.

„Видяха, че България няма стопанин и здрава ръка, затова закриха българския клуб на Ванче Михайлов в Битоля. Същият този клуб беше открит именно от Кирил Петков, да показва дружба, а те му се подиграват и го закриха с правителствено решение. А самолетът до Скопие помните ли колко летя? Литна, кацна и приключи. Политиката на Балканите се правеше в София и Варна по мое време, от Макрон до Нетаняху, от Ердоган до Туск, президенти, премиери бяха тук на всеки няколко месеца. Как ще допуснем братята ни от Северна Македония да ни се подиграват така? Не можеха даже и да си го помислят едно време. Защо не закрият някой гръцки или сръбски клуб - не смеят. Български клуб - защо не? Няма реакция!“, каза Борисов.

Според него в следващите 2 години „след този апокалипсис във финансите на България“ ще ни трябва неутрален финансист.

„Такъв е Кирил Ананиев, доказал се със своята почтеност и умението да балансира и пази парите на българите. За него е много дребно да бъде само депутат, а много едро щеше да бъде атакуван. В държавата нямаме такива финансисти и затова той е бил и при Първанов, и при Радев, и при мен“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Накрая той припомни, че „в Перник театърът беше изгорял, в Пловдив също, ние ги направихме“.

„Направихме и ремонтирахме църкви, манастири, а и пътищата към тях. Подиграваха ни, че хвърляме от джипката пари, но хората сега карат по асфалт и посещават красивите, реновирани религиозни храмове. Един театър да сме направили - направили сме го. Водопроводи, канали, улици, кръгови, Струма, пречиствателни станции. От какво да се срамуваме? А Петков източваше язовири, но ние ги хванахме и те спряха. Всичкото им е схеми!“, добави още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ