Благоевградчанин остана без суджуци заради съмнения, че в тях има месо от… мечки. 

Репортаж за неволите на Борис Митков излъчи Нова тв.

До конфискацията на зимнината на Митков се стигнало, след като пуснал свои снимки с убити мечки в профила си във фейсбук. Самосезирали се обаче природозащитници, които подали сигнал в полицията. Последвала спецакция на униформените, съвместно с Агенцията по храните.

Целият имот на Борис, бил претършуван от полицаите. "Ровили" включително и в кладенеца. След като не намерили меча кожа, проверяващите решили да търсят следи от дивото животно в суджуците на мъжа, които били окачени на тавана и ги конфискували.

"Качих три снимки във фейсбук и някой се самосезирал. Дойдоха пет коли с полицаи, с природозащитници от "Четири лапи", да търсят мечка. И тука около 30 човека, все едно убийство беше станало. Направиха обиск: мазета, тавани, под леглата гледаха, в гардероби търсеха кожа от мечка", разказва Митков.

Истината за снимките, оказва се, е друга. Борис твърди, че никога не е убивал мечки. И дори не е ловец. А снимките, свалил от руски сайтове и си направил колаж. Но след мащабната акция, автомивката, която стопанисва вече има ново име - "Трите мечки".

"Заради снимки на гризли от руска социална мрежа за смях станаха всички институции. Какви са тези природозащтитници , който не могат да различат българска мечка от гризли?", възмущава се обискираният във фейсбук.

За случката разкава и регионалният вестник "Вяра". Изданието публикува постове на Митков в социалната мрежа, с които мнимият бракониер разпалва огъня в коментарите под снимките си. 

"Това са мечки стръвници, които са нападали добитък и са правили поразии на хората", написал Митков. 

След като бил порицан от хората, продължил да се шегува:

"Като нападаха стадата и чупеха кошерите с пчели на хората, защо не им казахте да не го правят!!!"

След като положението станало напечено, Борис Митков веднага написал на стената си във фейсбук, че снимките са свалени от "одноклассники" и обяснил, че такива мечки в България няма.

"Аз не съм ловец! Ако публикувам в профила си ферари, това означава ли, че е мое??? А болни мозъци в социалните мрежи има много и се чудят с какво да се захванат, от мравката слон правят!", написал благоевградчанинът. 

Към днешна дата снимките с убитите мечки са свалени. Но затова пък зевзекът е качил няколко нови, видимо доста по-лошо изпълнение на фотошоп.