Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес е лош ден за путинофилите в България. Казвам путинофилите, защото тази компрадорска прослойка, завещана ни от времената на Варшавския договор, СИВ и Студената война трябва да бъде различавана от изконното българско русофилство.

Очакваното омекване на Европа пред Русия не се случи. Положението остава твърдо. Санкциите остават. И ще са тук, докато Русия не смени поведението си спрямо Украйна. Няма и следа от примирение с анексията на Крим. ЕС продължава да я смята за незаконна.

Дори “русофилска” България подкрепя всичко това. Виж тук какво каза външният ѝ министър. И италианската социалистка Федерика Могерини, която води европейската дипломация, не оправда източните надежди за смяна на курса. Да, тя предизвика стратегически дебат на тема “Какво да правим с Русия” и резултатът му беше, както сама тя обобщи:

“Започването на стратегически дебат не означава смяна на нашата позиция. Връзките ни с Русия могат да се променят, само ако споразуменията от Минск се приложат”.

Точка. Какво означава това? Че ако управляващите в Москва не променят поведението си, рублата ще продължи да потъва спрямо долара и еврото. Че инфлацията ще се засилва. Че животът ще става все по-скъп за братския руски народ.

И неговото велико търпение има граници. Това, което управляващата го каста от КГБ изглежда не осъзнава, е, че той вече не е съветски народ. Да, повече от 70-годишен съветски манатлитет не се променя бързо. Но в последните 25 години руснакът имаше възможност да пътува, да купува, да сравнява и да види света извън “широка страна моя родная”.

Всеки диктатор, опиращ се на голия национализъм, има един непобедим противник – стомаха на своя народ. Дори когато този стомах е руски и е в неравна борба с необятната руска душа. Дори Русия, която “умом не понять” все някога ще трябва да прогледне с помощта на стомаха си, че я лъжат.

Другата лоша новина за Кремъл е, че Европа, макар и мудно, осъзна, че няма смисъл да си говори с него, а с обикновените руснаци. За това тя ще направи свои новини, вероятно телевизия, на руски език. У нас ще я разбират дори “Атака”, лявото крило на БСП и Венелина Гочева.

Това е по-лоша новина от санкциите, защото ще гарнира инфлацията на валутата с инфлация на идеологията. Тези, които си спомняме падането на Берлинската стена, знаем, че я събориха не танковете и ракетите на НАТО, а информацията, която се процеждаше през контрола на цензорите. За нея “бронебойни патрони няма открити, няма открити”.

Ключови думи

Коментари

я

Стига с глупости. 85% ходдържат Путин във външната му политика и вътрешната. Проблема на Европаха е че рошаните не са консуматорски дупедавци кат БГ-тата. Ще глождат ако трябва и докато трябва ,и пак, подметки, но не ще предадат 6воите национални идеи и интереси. Не както българите. Дупедавци за един кравай, или за една банкова сметка...

Развеселен

малко е, другарю. Ким го избират със сто процента!

Torro

Другарю - мустакатия художник Шикелгрубер е имал даже по-голяма поддръжка преди и по време на WW2. Но след като си пръсва тиквата, всичките му поддръжници национал-социалисти станали големи демократи и борци против хитлеризма. Скоро ще дойде и звездния миг на пусин.

ъъъ...

я ... па тоя!

SRQBoyboy

Руснаците са консуматори, и още какви. Но скоро няма да има какво да консумират, защото Птлер § Сие ще са изконсумирали всичко. Иначе за сведение - от няколко дни ги напусна още една американска верига за бързо кльопане - Wendy's. Ако изгонят и McDonalds пак ще трябва да се върнат към огурчики,черен хляб и умопомрaчаващ самогон.

ВВС

Да! 75-85% го поддържат но останалите 15-25 % не го поддържат а това са алчните олигарси на които Путин пречи на бизнеса с Европа.До 3 месеца те ще решат съдбата му.

бобо

Нещастен руски народ , в обозримо бъдеще няма да се оправи , Русия както в цялата си 400 год. история е 100 г. назад от Европа .

65

И доста встрани както е известно!

TOFF

и кой е този национален интерес? и как точно им го застрашават, вместо да се интегрират в ЕС и да не ядат подметки, а да забогатеят, те мизерстват заради някакъв измислен национален интерес, а всъщност интерес на крадливата им олигархия, която си прибира милиардите от суровините, харчи си парите и живее в ЕС, а ти ако не си платен трол, си доста тъп

65

"а ти ако не си платен трол, си доста тъп". И двете!

За България са неибходими няколко инфирмационни канала. Паралелни. Трябва да се започне от училището. 1. Като се започне от мнението на Раковски Васил Левски, Захари Стоянов за Русия. За пишман социалистите да се прибавят Благоев и Кирков какво са казали по въпроса за ихната матушка. 2. В учебниците по история да се изпишат и двата договора - Санстефанския и Берлинския, Както и предхождащите ги договорености на Русия за България. 3. Да се обнародват всички документи на Азиатския департамент за България. Книгата,под редакцията на Васил Коларов, е много добър източник. В нея са полазани факсимилета за плащането от Русия за свалянето на Стамболов. 4. Трябва с документи да се изяснява непрекъснато за съюзничеството на Хитлеристка Германия и СССР. И с каква конкретна логистика (нефт, въглища, мед, цинк и други материали) СССР е подпомогнал Хитлер да превземе Белгия, Холандия, Франция. 5. Да се покаже вероломността на СССР при обявяване на война на България.

Десен

Поредния вурст, с поредната порция платена кенийска пропаганда. Явно не само "Капитал" лапа от "Америка за България", ами и клуб Z. Спрете се бе, станахте смешни, то бива лизане, ама и млко обективност не е излишна. Ще остнете без читатели...

Не си десен , а тесен.

SRQBoyboy

Не десен, а по-скоро кух. Айде вземи си рублевия хонорар и иди да се почерпиш с лимонада, щото утре с тези дървени пари и гола вода нема да можеш дав си купиш.

е, не

тоя още ли пише по тоя сайт? да ми изгори компът, ако вляза пак умишлено, то бива-бива, ама никакво приличие в темите - дай да са заслужим чека с глупостите на ВЖ. Путинофили? ху дъ фак му дреме за Путин толкоз, бре, аланкоолу?

Още утре ще влезеш -- нали за това ти плащат, да цапаш.

Аз

Първият коментар на какъв език е написан?

кака

Дълбоко непознаване на руската народопсихология. Няма по-голям кошмар за руснака от връщането на стихийната "демокрация" от 90-те, от преживяното по време на Елцин-Гайдар. Да плашиш руснака с дефицит на салам и режим на тока е наивно.

ти ,той

щом те е боцнало,разбрал си езика,азъ.

Руснаците са хора с двойно промити мозъци, един път от пропагандата и втори път от водката. Надежда всяка оставете за тях.Трябва да бъдат изолирани от света за много дълъг период от време.

der Wirtschafts Woche - 10 ЯНУАРИ 2015-та Russisches Embargo "Deutsch-russische Annäherung erwartet".... Der russische Importstopp betrifft rund ein Prozent der gesamten deutschen Agrarexporte von insgesamt 67 Milliarden Euro jährlich. Германският министър на селското стопанство - Bundeslandwirtschaftsminister Christian Schmidt (CSU), МОЛИ РУСИЯ ЕДНОСТРАННО ДА СВАЛИ ЕМБАРГОТО ЗА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ И КАРТОФИ.. Защото НЕМСКИТЕ ФЕРМЕРИ ГУБЕЛИ 67 МИЛИАРДА ЕВРО ГОДИШНО... За реципрочно намаляване на санкциите от страна на ЕС към РУСИЯ - НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА ИМА... РУСИЯ САМА ДА СИ СВАЛИ ЕМБАРГОТО!!!!! И ГЕРМАНИЯ РАЗПОРЕДИ НА ЕК да прати и тя писъмце до Россельхознадзор с АНАЛОГИЧНО ИСКАНЕ. От еврокомисаря - ЛАДИСЛАВ МИКО... След информацията за писъмцето и ФРАНЦИЯ ЗАВИ НА УМРЯЛО ЗА ЗАГУБИТЕ СИ ОТ РУСКОТО ЕМБАРГО и ОЩЕ СЕДЕМ СТРАНИ ОТ ЕС се обадиха на заседанието на ЕП. Но за "обективните" ни медии туй не е новина...

Фалшификат

Написал (а) си поредния фалшификат. Общата загуба на европейските земеделци от руското ембарго е под 6 милиарда евро годишно. Няма как само германските производители на месо да губят 67 милиарда годишно. Няма еврокомисар на име Ладислав Мико. Комисарят по земеделието е ирландец и се казва Фил Хоган.

Радев

Абе България все е от ебаната страна, па не знам...Като го гледам външното ни министърче какво е ошмулено и наведено, не съм особен оптимист.

У России уменьшается количество источников дохода, - сказал вчера по телефону Олег Попов, портфельный менеджер Allianz Investments в Москве. Нефть может показать самый продолжительный спад с марта 1986г „На нефть и газ приходится примерно 50 процентов бюджетных доходов РФ.“ *** Число официально зарегистрированных безработных в России в 2015 г. вырастет на 650 000 человек и достигнет 1,6 млн, пишет «РБК» со ссылкой на данные Минтруда РФ.. Дополнительные расходы на организацию временной занятости растущего числа безработных министерство оценило в 33,7 млрд рублей, на меры поддержки рынка труда - еще в 18 млрд рублей.//// Внешний долг РФ за 2014 год - 599,5 млрд долларов - предварительная оценка ЦБ //// Фонд АСВ к началу 2015 года сократился до 65,4 млрд рублей и уже не покрывает объема вкладов в проблемных банках Российские миллиардеры возвращаются из офшоров по призыву Путина**** Цены на квартиры резко поднимутся к лету/// Экспорт газа из РФ в 2014 году снизился на 6,7 проц до 183,3 млрд кубометров – Минэнерго**** Продажи автомобилей в России могут рухнуть на 24% в 2015г/////// //// Банки в 5 раз сократили кредитование в декабре//// Греф предрек "масштабнейший" банковский кризис при цене нефти в $45////«У России уменьшается количество источников дохода, - сказал вчера по телефону Олег Попов, портфельный менеджер Allianz Investments в Москве.

ИНФО ЗА ПУТИНОФИЛИТЕ

SRQBoyboy

И когато някога след 2-3 години може би нефтът поскъпне пак. Въпреки, че в обозримо бъдеще не се вижда да се върне към най-виските цени над $100. Русия трябва да си смени напълно хората, които управляват политиката и иконимиката. Една страна, която разчита единствено на износа на суровини, просто няма бъдеще. Но задачата е почти сизифова, защото дори с по-разумно управление, едва ли може да се отърве от алчните крадци...

Турция има нужда от 14-15 млрд. куб. м годишно, а Югоизточна Европа – 10-15 млрд. куб. м./БГ-3/ "Какво се планира за останалите обеми -63? млрд. куб. м. Евросъюзът събира страните от Югоизточна Европа,за да се обсъди замяната на газопровода "Южен поток" като на срещата ще бъде поканен и руският енергиен министър Александър Новак. Освен това през февруари ще бъде представена стратегията за сформирането на европейския Енергиен съюз. Очаква се това да стане на среща в София . "Трябва среща на високо ниво със страните от Югоизточна Европа, за да обсъдим енергиен план за района, какво правим с интерконекторите, с желанието на България да построи газов хъб, как ще се подредят по приоритет всички планирани инфраструктурни проекти, как да помогнем на тези държави да се интегрират с европейската газова система, каква ще е ролята на Южния газов коридор с газ от Азербайджан", посочва еврокомисарят.

Трудовакъ

по отвратителна и поръчкова статия не бях чел скоро. Ето накратко "Великата ера на Путин" През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател. Само след месец Путин увеличи митото на нефта на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон. Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета. Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти,военните разходи 30 пъти. Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция без 3. Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.Русия вече заема 2-ро, 3-то място в света по износ на зърно, а САЩ са на 4-то място. Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - 71,5 пъти. Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Прекрати войната в Чечня. Рязко се увеличиха и доходите и Русия днес на практика е една огромна строителна площадка. Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си. Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението. За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%. Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха. Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават. През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара). Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара). Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг. Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. Путин защити интересите на държавата. Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. След като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ! През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми. Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт. До епохата Путин, държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10. Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ. Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг. Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически. За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г.

Трудовакъъъъъъъъъъъък, бляд такой иди тъи занаеш куда русофил ибанутай!

Съдейки от реакциите на прокремълските тролове статията на Весо ги е жегнала точно там, където трябва.

Кендов

На мен ми изглежда доста наивно да се смята, че Путин или Русия изобщо ще се откаже от Крим, защото ЕС искал така. не знам. Просто ми е наивно да не кажа и тъпичко. но да приемем, че Русия (с или без Путин) се откаже от Крим! Някой има ли идея какво следва? Аз се сещам за няколко неща - Русия губи черноморския си флот и единственото топло пристанище - Исканията на ЕС и САЩ се увеличават - Русия е голяма хапка за която и да е система, така че ще постигат просперитета на България Така го виждам аз. Ако някой очаква да потекат инвестиции към Русия, след отказване от Крим - да си каже поне името :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.