Анте Шимунджа бе освободен от поста старши треньор на "Лудогорец", съобщи клубът. Новият наставник е добре познат - Ивайло Петев, също официално потвърден. За промяната се заговори още след отпадането от "Андерлехт" в Лигата на конференциите миналия месец. 

След това "орлите" направиха 0:0 с "Левски", а в неделя загубиха сензационно от "Пирин" у дома. Словенецът заяви часове след краха, че поема отговорност и е готов да приеме всяко решение на клубното ръководство.

В официалната информация се казва, че решението било взето след въпросния двубой. Помощниците на Шимунджа остават временно, за да помогнат на новия треньор Ивайло Петев, който след дълго отсъствие се завръща в клуба. 

Шимунджа изкара малко повече от година начело на "Лудогорец" - той бе назначен през януари 2022 г. Под негово ръководство отборът стана шампион за 11-и път и игра в групите на Лига Европа.

Петев ще води тима още срещу "Черно море" в неделя

Официалният сайт на "Лудогорец" написа, че Ивайло Петев, който бе начело на тима в периода 2010-2013 г., вече е провел първа тренировка с тима. Той ще е начело на "зелените" още в неделя за домакинството на "Черно море".

Той е двукратен шампион с "Лудогорец", балансът му е 95 мача, 61 победи, 19 равенства и 15 загуби. След това тренираше АЕЛ Лимасол, националния отбор на България, "Динамо" (Загреб), "Омония" (Кипър), "Ал Кадисия", полския "Ягелония" и националния тим на Босна и Херцеговина.