ГЕРБ не лъже и не дава празни обещания.Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в препълнената зала за драматичния театър в Шумен. Щом има 30-40% инфлация, означава, че има скрит данък:

„Когато ви казват, вдигнахме ви пенсиите, без да вдигаме данъците това е лъжа – те ви ограбват, на финансов език това се казва скрит данък. Затова призовавам президента Радев да извади финансите на държавата. При положение че дефицитът е огромен, а приходите са малки могат да режат от две неща – инфраструктурните проекти и общините – развитието и образованието“, коментира Бойко Борисов и допълни, че партията имаме изработена програма от експертите по сектори.

„Ще направим правителство. С кого - с всеки, който припознае нашата програма. Програмата е патриотична, национална, отговорна, наложена върху реалните практики на управление. Така както се държат политическите лидери – безотговорно и с лека ръка казват, ако не съм аз отиваме на избори, какво правим, защо ви губим времето?  ПП и ДБ са в изолация. Приемаме, че те са първи – с ГЕРБ не може, с ДПС не може,  с „Възраждане“ не може, а с кой може? Вместо да се смирим и да говорим по програми – атлантизъм, война, рецесия, инфлация чудовищна, обедняваме чудовищно, сега трябва да се съберем повече хора и да носим повече отговорност“, посочи председателят на ГЕРБ.

Борисов изтъкна още, че много пъти управлението на ГЕРБ е преодолявало различни кризи и единствено ГЕРБ може да въведе механизми за справяне с инфлацията. Хранителните вериги, трябва да се съобразяват със законодателството в страната:

„На нашата територия ще изпълняват това, което е по нашите закони. 10-15% има надценка, нормална, както е в техните държави, какво е 50-100%? Изтърваха бензиностанциите. Всички ни взеха от джоба. Как няма да сме най-бедните, като всеки, който дойде и взема от нас. И ако искате пак да ви вземат парите, гласувайте за ПП и ДБ, но не е честно към хората, после няма оправяне. Затова трябва здраво правителство, План за възстановяване. 2 години тези „умни и красиви“ не можаха да направят План.“

,,Можем, знаем, имаме програма, имаме огромна подкрепа от Запада. Първи ли сме и този път ще намерим начин държавата да тръгне напред“, заяви още Борисов.

Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за шуменска област – Красимир Вълчев припомни на каква е била държавата преди 5 години.

„Преди 5 години България беше уважаван партньор сред европейските страни, имаше истински авторитет, което се дължи най-вече на лидерството на Бойко Борисов. В Министерски съвет  дискутирахме как да повишим заплатите, как да ускорим развитието, как да подпомогнем бизнеса, да инвестираме в образование и инфраструктура, говорехме за бъдещето, решавахме кризи и правихме градивни неща“, коментира Вълчев.

Той припомни, че за последните 2 години е паднала събираемостта и хората са обложени най-тежкия инфлационен данък. Хора, които дойдоха с лъжи и фалшиви разкази, но и повярваха, че могат да управляват само с това. ГЕРБ е партията на развитието, ние знаем как да решаваме кризи, доказали сме, че можем и на 2-ри април трябва да прекратим фалшивата промяна.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов бе категоричен, че хората вече няма да повярват на фалшивия морал и на самообявилите се за „добри сили“:

„Отиваме на избори за победа и за нищо друго. Хората видяха, какво означава „промяната“. Едни от най-отговорните и честни хора са в ГЕРБ. С труд, отговорност и с работа ще възстановим парите от европейските фондове, ще направим така, че България отново да просперира и тя просперираше, заради един човек -  нашият премиер Бойко Борисов, който задаваше посоката, страната ни в момента се лута и няма посока.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ