Новак Джокович е отказал участие в започващия днес турнир от Мастърс 1000 в Индиън Уелс, САЩ, съобщиха организаторите. От това става ясно, че световният №1 не е получил от американските власти исканото разрешение за изключение да влезе в страната неваксиниран срещу COVID-19.

На 10 април може да има промяна на мярката за желаещи да посетят Съединените щати чужденци, но не и по-рано. Така сърбинът най-вероятно няма да е на линия и за надпреварата в Маями, която следва този месец.

На мястото на Джокович в схемата попада грузинецът Николоз Басилашвили. През миналия месец хора от семейството и екипа на Ноле заявиха пред медии, че той се надява на специално разрешение.

През миналата година той пропусна турнирите в САЩ, сред които и US Open в края на лятото. Жокера имаше забрана за Австралия, но новото правителство го помилва, а в Мелбърн отпаднаха всички ограничения, така се завърна на Зеления континент и спечели първия за годината турнир от Големия шлем.

"Индиън Уелс" е сред най-престижните надпревари в тура на ATP, като застава непосредствено след четирите Мейджъра. Състезанието в тенис оазиса на калифорнийската пустиня е сред любимите на тенисистите заради условията и отношението от организаторите.

Жребият се тегли късно тази вечер наше време.