Когато украинци или руснаци отчитат загубите на противника, вземаме числата им "с щипка сол". Все пак те са воюващите страни. Но днес за руските загуби в Украйна говорѝ командирът на НАТО за Европа. И числата, които изнесе са смразяващи.

Прекъснатите от експлозии подводни газопроводи "Северен поток" (1 и 2), в които са вложени десетки милиарди долари, стават "консерви". Русия ще ги запечата и няма да ги ремонтира в обозримото бъдеще. Тя вече не разглежда Европа като клиент на нейния газ. 


Докато воюва, Украйна работи и на друг фронт - да привлече виновните за войната към наказателна отговорност. Какви са опциите вижте в интервюто на украинския главен прокурор.


А един от германските индустриални гиганти намери място за военновременна инвестиция в Украйна - завод за танкове. Преговорите още са в ход.

Словакия, която изпрати оръжия за над 150 милиона евро на Украйна, изведнъж заприличва на България. По улиците на Братислава излизат демонстранти, които искат преговори за мир. Разбира се, не минават без контрапротест.