Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като повече от половин година министър-председателят Пламен Орешарски бе преследван с въпроса Кой?, сега по-важно се оказва питането Къде?

Къде е премиерът ни? От седмица светът се тресе заради събитията в Украйна, дипломати търсят решение на конфликта, икономисти изчисляват загубите, енергетици пресмятат вероятността от нова газова криза в Източна Европа.

Къде е Орешарски? Съветът по сигурността към Министерския съвет се събра и реши да създаде Национален щаб, който да следи развитието на ситуацията около Украйна и да планира мерки за противодействие на евентуални негативни последици за България.

Къде обаче е Орешарски? Изявленията бяха направени от вицепремиера Цветлин Йовчев, който на хартия отговоря за тази структура, но все пак не е преиер. Да е жив и здрав човекът, може някой ден да стане, но днес не е.

Премиерът е Пламен Орешарски, който обаче липсва по темата. Националният щаб ще следи за всички възможни рискове – спиране на доставките на газ и петрол за България, изтичане на радиация от някой от 4-те АЕЦ-а в Украйна, евентуална хуманитарна криза и бежанска вълна... Възможните последици са толкова много, че далеч надхвърлят правомощията на вицепремиер, пък бил той и силов.

Къде в този момент е Орешарски? Според сайта на Министерския съвет за последно е бил забелязан на Шипка, където завършил словото си с изречението „Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че „Българин да се наричам - първа радост е за мене”. След това го освиркали. На интереса от страна на репортерите за някаква позиция за Украйна отговорил със заключението, че обстановката там е "много нагнетена".

Два дни по-рано бил видян в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти. И там Орешарски се е разминал с темата за Украйна и се е ограничил да пожелае успех на кандидата на левите за председател на Европейската комисия Мартин Шулц.

И преди да отиде в Рим премиерът не е изказвал позиция по ситуацията в Украйна, както направиха президентът Росен Плевнелиев и министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

Е, в Конституцията пише, че вътрешната и външната политика на страната се осъществяват от Министерския съвет, но кой ти чете конституции. По-важно е да си открием премиера.

Ключови думи

Коментари

Стефан

Докога ще се търпи това непомпетентно правителство? Орешарски и менестрету ся зависими от БСП и ДПС и не могат нищо да решат, без да им е наредено от тройната коалиция. Срамно и тъжно!

shosho

Тоа коментатор ще да е много нефелен?!

Ukrainec

Този пък Бедров по какъв повод го уволниха, небеше ли нещо с едностранчиво отразяване или нешо подобно?

защитник

Най-после попаднахме на компетентен Премиер и тия ще се насерат да го плюват.

b.krustev

Господине, можете ли да ни разкриете едно компетентно политическо действие на г-н Орешарски?

LANA

До 1, 2, 3 - тролчета нещастни, продавачи на Родината.

Nika

Г-н Бедров, който стана известен с изключителната си пристрастност антиОрешарски и манипулативност на материалите си, не е добра атестация за вашия сайт г-жо Джамджиева ако искате да правите сериозна журналистика.

Радев

Орешарски е най-добрия премиер на България от времето на Костов. И всякакви подобни нефелни опити за дискредитация са смешни и жалки, Бедров!

Ziezi

Много е забавно да се четат коментарите. Орешарски е най-некадърния и безхарактерен премиер на България. Той провежда откровено антибългарска политика, която предоставя на руснаците фактически контрол върху голяма част от територията на страната чрез Южен поток, който заради развитието на ситуацията в Украйна също е в риск. МВР тотално не се справя. Решенията на правителството и на Орешарски се вземат в пълна непрозрачност и често са противоречиви. Пример: разминаването на позициите на Орешарски и Стойнев по отношение на Химко. Правителството управлява с неясна подкрепа и трайно активно противопоставяне на значими групи от населението. Решенията за персонални назначения се вземат при ясна и недвусмислена дискриминация по политически признак, без оглед на качествата на кандидатите. И още тонове аргументи. Ама то за троловете няма значение аргументите. Къде са ни военните и МО, бих попитал аз също. Защото ние сме от другата страна на Черно море и военни учения и проверки на бойната готовност вече са необходими. Прочее, ако Студената война, която се разразява за Украйна премине в гореща, ние на коя страна ще застанем? Срещу Русия или заедно с Русия? С това правителство нищо не може да се предвиди.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.