Бащата на Лионел Меси - Хорхе, се е срещнал с президента на “Барселона” Жоан Лапорта, като двамата дори са обсъдили евентуално завръщане на легендата, съобщи радио “Каталуня”, цитирано от БТА.

Те са обсъдили също така скандалното изказване на един от братята на футболиста Матиас, който наскоро заяви, че преди Лео никой не бил знаел за “Барселона” и че клубът се е отнесъл неуважително към №10. След това се извини.

Новината за среща на Хорхе Меси с Лапорта бе потвърдена и от други испански медии, според които отношенията между Меси-баща и Лапорта са се подобрили.

Завръщане на играч №1 на Световното при каталунците няма да е лесно, но такъв вариант вече не се отхвърля, както доскоро. Лионел Меси бил в постоянен контакт с бившия си съотборник и настоящ старши треньор на тима Шави Ернандес.

Лео пътува до дома си в Каталуня в началото на седмицата и се срещна с други двама бивши съотборници - Жорди Алба и Серхио Бускетс. Според информациите двамата са готови да останат в състава на каталунците и да намалят драстично възнагражденията си, за да бъде реализиран евентуален бъдещ договор на аржентинската суперзвезда.

Самият Меси също ще трябва да се съгласи да взема много по-малко заради изисквнето за таван на заплатите в Ла Лига и незавидното финансово състояние на Барса.

В същото време поне на този етап не изглежда много вероятно “десетката” да остане в ПСЖ. Смяташе се, че двете страни ще се разберат след Световното, но преди дни Хорхе Меси пътува до Париж без резултат. Синът му става свободен агент на 30 юни.

Като други възможни дестинации - ако не остане в Европа, се сочат САЩ и Саудитска Арабия, където Лео може да последва Кристиано Роналдо.