Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Белгийското правителство съобщи днес, че възнамерява да вземе енергични мерки срещу тероризма, ден след като силите за сигурност разбиха група подготвяла атентати в близките дни. 

Те ще включват разширяване на телефонните подслушвания, отнемане на гражданство, отнемане на документи за самоличност на лица, които са готвят да напуснат страната и представляват опасност, план за деракадилизация в затворите.

Властите обсъждат и изпращане на военни подразделения в подкрепа на полицейските патрули на рискови места като летища, гари, синагоги, джамии и да блокират ислямистки интернет сайтове.

"Разследването показа, че тази група беше на път за извърши терористични нападения, в които да убие полицаи на обществени места и срещу полицейски участъци", каза Ерик ван дер Сипт, говорител на федерална прокуратура на пресконференция днес.

Вътрешният министър Ян Ямбон заяви пред фламандската телевизия ВРТ-1, че службите за борба с терозизма "ще получат всички средства да се борят по адекватен начин срещу това явление".

Днес страната осъмна при засилени мерки за сигурност около полицейските комисариати. Еврейските училища са затворени. Още е блокирана улицата на престрелката във Вервие, където снощи специалните сили убиха двама и раниха един от трима подозирани терористи, които оказаха въоръжена съпротива на полицаите, които бяха пратени да ги арестуват.

В къщата, където въоръжените се бяха барикадирали, са намерени четири автомата "Калашников", четири пистолета, много муниции, експлозиви, комуникационни средства и голяма сума пари, съобщи Ван дер Сипт.

В снощната операция са извършени 12 обиска, при които са арестувани 13 души, каза той. Двама души са арестувани във Франция и е поискана екстрадицията им в Белгия.

Ключови думи

Коментари

Браво, демокрацията в действие!!! Какво по-демократично от това, да се блокират сайтове? Когато обаче Путин или Ердоган блокират сайтове те са диктатори, убийци, нечовеци....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.