През юли 2014 г. Клуб Z публикува статията "По какво си приличат Пеевски и Бареков?". Оттговорът беше, че въпреки различното си имотно състояние, декларирано съответно като депутат и пресен евродепутат, младият политик току що се беше присъединил към клуба Range Rover.

Лятото беше в разгара си, а войната между Делян Пеевски и Цветан Василев беше единстветното по-жежко нещо. Точно тогава Бареков - още не влязъл в парламента, се появи на входа му с два знакови представителя на английската марка за SUV-ове.

"Абе, това не са ли Range Rover-ите на Делян Пеевски?", реагираха мигновено журналистите.

Работата е там, че успелият млад мъж има за нещо като личен подпис кортежите с представители на марката, макар и с различни номера.

Снимка Протестна мрежа

 

Те "пазят" пред дома му, те го съпровождат навсякъде, стига да не е например на разпит в Столичното следствие, когато се явява с лек автомобил.

Любовта му може да се сравни само с тази към "Мерцедес" G клас - т.нар. "кубче" на едни други хора в едни други поотминали времена.

Такъв Range Rover от известно време вярно служи и на собственика на "Труд" Петьо Блъсков. Главните редактори, а особено собственицитге на медии, нямат задължение да декларират доходи пред Сметната палата. Независимо от многобройните спекулации за финансовото състояние на "Труд" и неговото лично, факт е, че Блъсков е известен фен на "Ягуар". Той имаше поне два расови леки автомобила от британската марка, семейството ползваше и "Порше Кайен". До съвсем неотдавна не са го виждали никога със "знаковите" Роувъри.

Специално в споменатия случай с Бареков едната кола беше със запомнящ се номер със "седмици" - 7572.

Номерът на Блъсков е 7377, макар че буквите се различават.

 

Самият Пеевски предпочитал такива с "петици",  но е засичан и с други.

В България информацията на кое юридическо или физическо лице се води дадено возило, не е публична.