Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три големи парка ще покрият аутобанът, който преминава през центъра на Хамбург, пише екологичното списание Inhabitat. Пътната артерия тормози жителите на града с шумния си трафик, замърсения въздух, голямото и количество прах. Планът за парковете, разработен от Министерството на градското развитие и околната среда, предвижда части от магистралата да бъдат покрити със зелени покриви, които ще посрещат местните жители под формата на паркове с приятни места за отдих.

Като част от замислената зелена мрежа, която ще създаде повече паркове и пътеки в града, местната власт предвижда да изгради "капаци" върху три отделни участъка от аутобана. Те ще превърнат пътищата по-долу в тунели, а отгоре ще са покрити с буйна растителност. Предвидено е и създаване на комплекси от велоалеи, поляни и обществени градини. Проектът обхваща 3-4 км. от аутобана, осигурявайки 60 декара нови зелени площи за жителите на Хамбург.

Германското правителство предвижда и изграждане на над 2000 нови жилища около зелените площи. Очаква се проектът да започне тази година с изграждането на два покрива върху аутобана. Планираната дата за завършване на целия проект е през 2022 г.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.