Баща нападна персонала на детска ясла в гоцеделчевското село Абланица и отвлече 2-годишния си син, съобщи Нова телевизия. Мъжът е разделен с майката на детето от два месеца. Четирима души влезли в яслата и търсели малкия Мерт. Сред тях бащата и бабата на детето. Дежурният персонал им отказал съдействие и тогава започнала атаката. Бабата се нахвърлила върху директорката.

"Докато отида при шефката, тя дойде и ме сбута във вратата на шефката и започна да ме бие. Същата жена, която идва и започна да бие с юмруци по шефката. И аз поисках да я хвана и в същия момент извикахме домакина и започнахме да крещим", разказа служителката на яслата Фатима Терзиева. Според домакина Ибраим Асанов нападателите са носели "две бухалки, един бокс и мисля, че и газово оръжие накрая изкараха".

В момента малкият Мерт се намира при баща си. По сигнал на майката социални посетили дома му.

"Детето е изключително спокойно и обгрижвано. Задоволени са всичките му потребности. Не е имало агресия от страна на бащата. Единственото нещо, което той ни каза е, че там са ги посрещнали с бухалки", твърди Даниела Русева от "Закрила на детето" в Казанлък.