Разследваният за корупция от прокуратурата Захари Христов - бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, е назначен на пост в държавното строително дружество "Автомагистрали". Новината бе съобщена лично от служебния министър Иван Шишков, чийто заместник бе Христов до 2 декември 2022 година. Тогава последният сам напусна поста, за да не пречел на разследването. 

По време на първия служебен кабинет на Стефан Янев - през 2021 г. обаче, Христов беше уволнен с подпис на министър-председателя. Мотиви не бяха посочени, но по-късно стана ясно, че Христов се разследва, а на разпит по темата бе викана и тогавашната титулярка в министерството Виолета Комитова. 

Веднага след като Гълъб Донев пое страната като служебен премиер и Христов се появи отново в министерството. Под сурдинка в сектора говорят, че новото попълнение в "Автомагистрали" е човек на Георги Гергов. 

Не е напълно ясно и за какво е разследването срещу него, като прокуратурата не е обявила конкретни данни, но се предполага, че става дума за искана "комисиона".

Иначе - Захари Христов е бивш лидер на регионална младежка организация на БСП. 

Не е ясно и какъв пост точно поема Христов в "Автомагистрали".