Един от фаворитите за световната титла - Бразилия, понесе нови удари с контузени футболисти, пък макар и не титуляри.

Нападателят Габриел Жезус и защитникът Телеш ще пропуснат остатъка от Световното, информира бразилският интернет портал GloboEsporte.com, цитиран от ДПА и БТА.

Медията твърди, че след поражението от Камерун с 0:1 в груповата фаза е станало ясно, че и двамата имат контузии на колената. 25-годишният Жезус вече имаше болки преди Мондиал 2022 и се очаква да се възстановява най-малко месец, което е лоша новина и за клуба му “Арсенал”, лидер във Висшата лига.

При 29-годишния Телеш пък може да се стигне и до операция.

В списъка с контузени играчи в лагера на “златистите” са още Данило, Алекс Сандро и Неймар. Очаква се защитниците да са на линия за мача срещу Република Корея на осминафиналите, но Неймар няма да е на терена.

Най-вече с неговото състояние са свързани притесненията в Страната на кафето и в бразилския лагер. Твърди се, че Неймар може да е готов чак за финала, докато други информации са по-оптимистични. Вчера нападателят тренира с тима си за първи път след контузията си в първия мач, макар и облекчено.

Програмата за 4 декември, неделя

17:00 часа: Франция - Полша, БНТ 1, БНТ 3

21:00 часа: Англия - Сенегал, Нова тв

Това са третият и четвъртият осминафинал, от които ще знаем и втората четвъртфинална двойка (след Нидерландия - Аржентина). Има изявени фаворити, въпросът е могат ли Полша (най-вече) и Сенегал да поднесат изненада.

Англия записа две убедителни победи и равенство в групата си, а Франция допусна загуба, след като си осигури продъжаване с два успеха.