Стефани Фрапар ще стане първата жена, която ръководи мач на Световно първенство по футбол за мъже, стана ясно от обявените от ФИФА наряди за предстоящите мачове от Мондиала в Катар.

Французойката, която досега беше четвърти рефер, ще изведе отборите на Германия и Коста Рика от третия кръг на гр. "Е". Мачът е в четвъртък, 1 декември, от 21:00 часа в Ал Хор, като е решителен и за двата тима.

38-годишната Фрапар ще бъде подпомагана от други две дами. Бразилката Неуза Бак и мексиканката Карън Диас Медина ще бъдат нейни асистентки.

Фрапар е популярна в Европа, тя реферира на най-високо ниво във френската Лига 1, както и в турнирите на УЕФА. Досега дами са били съдийки само на Мондиалите на нежния пол.

Мачовете на 30 ноември

17:00: Австралия - Дания, Тунис - Франция

21:00: Полша - Аржентина, Саудитска Арабия - Мексико

Днес ще бъдат решени още две групи на Световното - С и D. 

Първи, според началния час, са двубоите от D. Франция се класира вече за осминафиналите и селекционерът Дидие Дешан ще даде шанс на резерви срещу Тунис (1 т.), който, ако спечели, може да продължи, макар че това е повече в сферата на теорията.

В другата среща се противопоставят Австралия, която има 3 т. от победата си над тунизийците, и Дания (1 т.). Изглежда, че това е двубоят, който ще определи подгласника на "петлите". Само победа върши работа на Дания, докато "кенгурата" ще останат втори и при равен.

За вечерта остава развръзката в групата на Аржентина. Сега класирането изглежда така: Полша - 4, Аржентина и Саудитска Арабия по 3, Мексико - 1 т. Както се вижда всякакви въртележки са възможни, а футболния свят очаква задочния сблъсък между Лео Меси и Роберт Левандовски.